Október 2-án megnyílhat a kibővített P+R az Örs vezér terén!

Október 2-án megnyílhat a kibővített P+R az Örs vezér terén!

 

Egy ideje nem használható az Örs vezér terén levő P+R bővítés miatt. A fejlesztés elősegíti majd a közlekedési módváltást a kettes/piros metró végállomásánál. A korábbi 104 férőhelyes P+R parkolót 265 férőhelyesre bővítik.

A változás a korábbi konstrukcióhoz képest, hogy a parkoló őrzött fizető parkolóvá alakították és az ehhez szükséges fejlesztések is megtörténtek. Hogy milyen fejlesztések?

 

 

A P+R metróhoz közelebbi oldalán ingyenes és esőtől védett B+R kerékpártárolóhelyek is kialakítottak, valamint a mozgásukban korlátozott személyek, a nagycsaládosok kijelölt parkolóhelyeket vehetnek igénybe.

 

 

Napközben a várakozás időtartamától függetlenül 6.00 és 22.00 között egy vonaljegy áráért lehet majd az őrzött parkolót igénybe venni, mely jelenleg személygépkocsi esetén 350,- Ft.

A parkoló átadás-átvételi eljárása megkezdődött, melynek lezárása a közeljövőben várható, és sikeres tesztüzemet követően várhatóan leghamarabb 2017. október 2-án nyílhat meg a nagyközönség számára.

 

Az alábbi képeken látható, hogy nagy aszfalt-díszburkolat felületet alakítottak ki, amelynek a parkoló szélére számos fát ültetett a Főkert. A parkoló közepén a lehetőségek ellenére se ültettek fákat. Erre pedig ahogy a képeken is látszik lenne hely és lehetőség és egy újonnan kialakítandó parkolónál nem érv, hogy máshol nem fér el az infrastruktúra, hiszen a tervezőasztal elbírta volna… ja igen és a valóság. A fáknak helyük lenne, az autóknak és nekünk pedig árnyékunk, amely nyáron felbecsülhetetlen. Van olyan fa (lásd lent), amely azt mutatja, hogy valóban lenne még erre lehetőség ott pedig vízáteresztő “betont” létesítettek.

Miért is fontos, hogy fa legyen a parkolóban? A kötelező OTÉK előírásokon túl a várakozó autók tavaszi és nyári felforrósodása ellenében a fák természetes árnyéka a legjobb ellenszer.

 

 

A korábbi kétirányú forgalmirend egyirányúvá válik és a kijárat a Cédrus piac mellett lesz a BKK buszokkal közösen, valszínűleg olykor torlódást okozva.