Tiszta úton Rákosmentére – megtisztult Rákosmente egyik fontos bevezető útjának környéke

Az eredményes április 1-i szemétszedést követően április 15-én újra sokan együtt mozdultunk a kerület tisztasága érdekében. Folytattuk a Bélatelepi út és a Baross utca környékének megtisztítását a XVIII. és XVII. kerület határon ott, ahol sokan nap mint nap járunk, de valahogy mindig elmegyünk a szemetes út és erdőszélek mentén.

 

 

Ezúttal a Homokiszőlők és az Orgoványi utca buszmegállók közötti közút menti területeket és az erdőszéleket takarítottuk ki önkéntesekkel. Az útmenti szakasz és az erdőszéle összesen 27 teli zsáknyi vegyes és több nagydarabos hulladéktól lett könnyebb, tisztább. 

 

Nagy köszönet az önkénteseknek, akik kitartó munkájának köszönhetően végre fellélegezhetett Rákosmente egyik fontos bevezetőútjának mente.

 

 

 

Fontos tanulság a jövőre nézve, hogy az éghajlatváltozás miatti változó, enyhülő téli és kora tavaszi időjárás miatt nem érdemes április közepe után klasszikus szemétszedő akciót szervezni, mert sokkal többet kell bogarászni a fűben, mint amilyen hatékonyan lehet haladni.

 

 

Köszönjük a támogatás a Delta Polgárőrségnek, akik második alkalommal biztosították, hogy nem száguldó autók mellett kelljen szednünk a szemetet, hanem biztonságban. Külön öröm, hogy ilyen kedves és odafigyelő polgárőrök tevékenykednek a Rákosmentén. Köszönjük mindenkori, önkéntes munkájukat.
Köszönet továbbá a XVIII. kerületi Erdőgondnokságnak, akik az összezsákolt hulladék elszállítását vállalták.