Éljen a Rákos-patak | Online előadás 2021. április 15. 18:00 – 19:30

‘Éljen a Rákos-patak’ – bemutatkozik a Rákos-patak ökológiai revitalizációs koncepció-javaslata Budapest XVII. kerületére.

 

„Az előadás során a Rákos-patak Budapest XVII. kerületi szakaszának revitalizációjához készült koncepció készítőjeként a tervezés elveit, szempontjait, következtetéseit mutatom be. Nagyon fontosnak tartom, hogy az adott szakaszon sokkal több lehetőség van az ökológiai állapot javításra, mint másutt. Természetesen korlátok is vannak, mégis a lehetőségekre hívom fel a figyelmet, mely lehetőségek alapján volt mód változatok kidolgozására, bemutatására. A változatokból egyrészt lehet választani, másrészt a változatok alapján van mód általában a patakrevitalizációról beszélni. Különösen fontos ez, mert a patak mentén egymással párhuzamosan futó revitalizációs projektet vannak kibontakozóban, de az ökológiai szempontok a Víz Keretirányelv, az Árvízi Irányelv előírása – és a táj állapotáért való felelősségünk – ellenére nem nagyon kapnak teret. Nemcsak a Rákos-patak mentén van ez így, ezért más patakok védelme és helyreállítása iránt érdeklődő hallgatók számára is ajánlom az előadást.”

 

Előadó: Dukay Igor, természetvédelmi mérnök, ‘patakgörbítő’ 🙂 RENATUR 2005 Bt.
2021.04.15. 18:00 – 19:30

 

Csatlakozás az online előadáshoz 17:45-től lehetséges.
Az előadást moderált beszélgetés követi, de közben is lehetséges kérdezni a chat-en keresztül.
Az előadásról videó- és hangfelvétel készül. A belépéssel hozzájárul a videó- és hangfelvételen való szerepléshez.
Csatlakozási link:
https://zoom.us/j/91898056704?pwd=ek5WM3dDY2tKZkRsL1dtRFYrMXBKQT09
Azonosító/Meeting ID: 918 9805 6704
Jelszó/Passcode: 17
Az előadásra a Rákos-patak civil tudomány projekt keretében kerül sor.
További információk: http://zoldxvii.hu/rakos-patak-civil-tudomany-projekt/
A Zoom hozzáférést a Geonardo Kft. biztosítja.
Borítókép: Nagy Ágnes – Hello nyár avagy elszabadultak az indulatok (Rákosmente 17 pillanata fotópályázat – ‘Kedvenc helyem Rákosmentén’ kategória I. helyett (2019)